Alle kinderen naar buiten!

Nieuwe beweeg- en speelkaart Harlingen

Klimmen, klauteren, glijden of skaten, het kan allemaal in de gemeente Harlingen. Maar weet je ook waar dat kan? Met de nieuwe beweeg- en speelkaart Harlingen zijn de speelplekken in de hele gemeente nu makkelijk te vinden.

Gemeente Harlingen vindt het belangrijk om kinderen te stimuleren om meer buiten te gaan spelen. “Bewegen en buiten zijn draagt bij aan een goede gezondheid en fittere en gelukkigere kinderen”, zegt wethouder Harry Boon. “Door buiten te spelen leren kinderen om samen te spelen en om samen op ontdekking te gaan wat weer bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind”.

Veel mooie speelplekken zoals speeltuinen, parken en schoolpleinen

In Harlingen, Wijnaldum en Midlum zijn vele mooie plekken waar je buiten kunt spelen, zoals speeltuinen, parken en schoolpleinen. Met een speciaal ontworpen speel- en beweegkaart kunnen kinderen op ontdekking gaan in eigen dorp of stad. Naast de weergaven van alle openbare speel- en beweegplekken geeft de kaart speeltips die het buitenspelen nog leuker maken en wordt een beroep gedaan op hun creativiteit. De kaart is geschikt voor kinderen uit groep 1 t/m 8.

De lancering van de speel- en beweegkaart vond plaats op vrijdag 2 juli jl. Wethouder Harry Boon heeft tijdens de speeltuintoer in speeltuin Bynia State in Harlingen de eerste beweeg- en speelkaarten uitgedeeld aan alle aanwezige kindjes. Zij waren al dolenthousiast. Daarnaast is de kaart in de laatste schoolweek uitgedeeld op de basisscholen. Elk oudste kind van een gezin kreeg één kaart.

U kunt de speel en beweegkaart hieronder downloaden in PDF.

Beweeg- en speelkaart Harlingen | Gemeente Harlingen