skip to Main Content

De voorjaarsvakantie van 2021 stond weer in het teken van toffe activiteiten. Fietsend, kartend en zoekend zijn de kinderen van Harlingen de week doorgekomen.

Zo ging op 20 februari al het startschot voor de zoektocht naar de schat van Willem Barentz. Papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en vriendjes en vriendinnetjes werden opgetrommeld om de schat te vinden. Ineens was je niet meer kind maar een matroos van Willem Barentz wiens hulp hard nodig was. Gewapend met een mobiel gingen de kinderen op zoek naar de allereerste QR-code. Bij het scannen van de code werd er een opdracht gegeven en wanneer deze voltooid was, kwam de volgende locatie beschikbaar. Fietsend, lopend skeelerend of skatend legden de kinderen de route af met als eindbestemming het schip maar ook vooral de schat van Willem Barentz.

Dinsdag was een speciale dag. Wereldkampioen BMX Sietse van Berkel kwam jongens en meisjes de coolste tricks leren. Het ene moment stond hij op zijn achterwiel met losse handen rondjes te draaien en het andere moment doet hij hetzelfde maar dan op zijn voorwiel. De kinderen stonden met open mond te kijken wat deze man allemaal kon. Ze konden niet wachten om zelf aan de gang te gaan. Eerst maar eens wennen aan zo’n kleine fiets. Het is de bedoeling om staand te fietsen en die trappers maken wel hele kleine rondjes vergeleken met eigen fiets. Maar al snel kregen ze het onder controle en leerden ze allemaal tricks die ze vol trots konden laten zien aan hun ouders. De BMX-koorts wordt snel aangewakkerd want er kwamen al meerdere kinderen vragen aan Sietse waar ze een BMX konden kopen.

Donderdag was het pas echt feest. Karten hadden sommige kinderen al gedaan. Maar buiten? Een parcours op de skatebaan? Nee dat hadden ze nog nooit gezien. En dan waren dit ook nog driftkarts. Heel anders dan normale karts omdat je hier 360° mee kan draaien, veel meer mee kan stunten en natuurlijk driften. Met piepende banden werd de skatebaan onveilig gemaakt. Na een paar proefrondes ging de wedstrijd van start. Het fanatisme was te proeven en tactieken werden besproken. Wie heeft de snelste rondetijd en wie kan de rest verslaan. Maar uiteindelijk maakte het niet uit of je nou gewonnen had of niet. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Een lach van oor tot oor stond op hun gezicht en later op de dag is bijna iedereen met vriendjes en vriendinnetjes terug gekomen om hun middag met een allerlaatste rondje af te sluiten.

Het is een ontzettend geslaagde week geweest met veel sportieve en blije kinderen. Daar doen we het voor en we hopen iedereen snel weer terug te zien bij de volgende activiteiten!

 

 

Back To Top